KERESÉS search-close

Új időszámítás – sorozatos RTL Klub sikerek

szerző:
2019.04.04. 12:07

Az RTL Klub az elmúlt héten hat estén győzedelmeskedett a konkurenseivel szemben a kiemelt célcsoporton.

Új időszámítás – sorozatos RTL Klub sikerek

Továbbra is megállíthatatlan A mi kis falunk. A csatorna saját gyártású sorozata a múlt héten 28,8%-os közönségarányt ért el a kereskedelmileg legfontosabb célcsoporton, és ezzel ismét a hét legnézettebb műsora lett. A teljes lakosság köréből több mint 1 millió 29 ezer ember követte figyelemmel, hogyan igyekszik trükközni a polgármester a faluba érkező adóellenőr látogatásakor.

A hétköznap esti sorozatok ugyancsak rengeteg nézőt ültettek a képernyők elé. A Drága örökösök az elmúlt héten átlagosan 18,1%-ot (SHR) tudott felmutatni a 18-49-es célcsoporton, a teljes lakosságból pedig átlagosan több mint 803 ezren követték figyelemmel az örökösök fordulatokban bővelkedő történetét. A csatorna másik napi sorozata, a Barátok közt a múlt héten átlagosan 15,2%-ot (SHR) ért el a kiemelt célcsoporton.

A 13. héttel lezárult az év első negyede: ebben az időszakban az RTL Klub összesen 77 estét nyert meg és átlagosan 14,3%-os közönségarányt tudhatott magáénak a kiemelt célcsoporton. A főműsoridőt felvezető Híradó az elmúlt negyedévben minden este diadalmaskodott a saját idősávjában és átlagosan 19,3%-ot (SHR) tudott felmutatni a 18–49-es célcsoporton. A napi híreket a teljes lakosság köréből átlagosan több mint 817 ezren követték figyelemmel, a legnézettebb adása január 6-án volt: ekkor közel 1 millió 53 ezren voltak kíváncsiak a napi hírekre. A hétköznap esti Fókusz január közepétől a Híradó után kerül képernyőre. Az infotainment magazin főműsoridőben 55 estéből 52-t nyert meg és átlagosan 19,0%-ot (SHR) hozott a csatornának a kereskedelmileg legfontosabb célcsoporton. A Fókuszt ebben az idősávban átlagosan közel 783 ezren nézték a teljes lakosság köréből az első negyedévben.

2019. január 1-jén berobbant a csatornára a Drága örökösök, amely ezen a napon több mint 1 millió 185 ezer embert vonzott a képernyők elé a teljes lakosságból, átlagosan pedig közel 896 ezren kisérték figyelemmel az év első 3 hónapjában. A saját gyártású napi sorozat az előbb említett időintervallumban átlagosan 20,5%-os közönségaránnyal büszkélkedhetett a kiemelt célcsoporton.

Február közepétől az RTL Klub megújult, változatos struktúrával jelentkezett hétköznap esténként, hiszen a Barátok közt után minden nap más–más műsort követhettek figyelemmel a nézők. A legnézettebb ezek közül a hétfőnként adásba kerülő Cápák között, mely minden este megnyerte a saját idősávját, és eddig átlagosan 13,4%-ot (SHR) ért el a kereskedelmileg legfontosabb célcsoporton. Szintén jó eredménnyel rendelkezik a Gyertek át!, amelyet csütörtökönként láthatnak a nézők. A szórakoztató sztárvetélkedő eddigi 6 adása átlagosan 11,6%-os közönségarányt ért el.

A szombat esték is tartogattak nagyszerű eredményeket az RTL Klub számára. Januárban kezdődött A tanár című sorozat második évada, amely mind a 10 epizódjával megnyerte az estéket és átlagosan 16,9%-ot (SHR) tudott felmutatni a 18-49-es célcsoporton. Ezt követte A mi kis falunk, amely két hete tért vissza a harmadik évad folytatásával. A humorral teli sorozat eddig átlagosan 29,4%-ot (SHR) hozott a csatornának a kereskedelmileg legfontosabb célcsoporton, és mind a két epizód több mint 1 millió fős nézettséget ért el.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél a heti adatok esetén az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is. Időszak: 2019. március 25. – 2019. március 31. A negyedéves értékelésnél figyelembe vettük a rendelkezésre álló 7 napos konszolidált adatokat is.

Hírek

Csont nélkül nyert Bones

A 13. héten a kereskedelmileg kiemelt célcsoporton a Sorozat+ 1,0%-os közönségarányt ért el. A csatorna első helyezettje ezúttal a vasárnap késő esti Dr. Csont lett, második helyen a csütörtök esti Columbo végzett, míg a bronzérmet a kedd esti New York-i helyszínelők vitte el.

Pajkaszeg lakói online is aratnak!

Óriási sikerrel tért vissza A mi kis falunk 3. évada az RTLMost!-ra!

Továbbra is szárnyal az Éjjel-nappal Budapest

A 13. héten az RTLII 3,3%-os SHR-t ért el. A dobogó legfelső fokára ezúttal is a csatorna saját gyártású sorozata, az Éjjel-nappal Budapest került. A műsor másfél hónapja (február 18-án) került át az RTLII-re és azóta is töretlen a sikere, hiszen minden héten ez volt a csatorna legnézettebb műsorszáma. Az Éjjel-nappal Budapest az elmúlt hat hét alatt átlagosan 6,9%-os SHR-t ért el a 18-49-es célcsoporton* és átlagosan több, mint 220 ezer fő követte figyelemmel a teljes lakosság köréből. A kereskedelmileg kiemelt célcsoporton a legnagyobb közönségarányt a február 28-án és március 8-án vetített epizódok érték el (mindkét rész SHR-je: 9,2% volt). A teljes lakosság köréből a február 25-i adás érte el a legnagyobb nézettséget: ennek az epizódnak az átlagos nézőszáma az említett célcsoporton több, mint 289 ezer fő volt. Az előző héten az ezüstérmet a Showder Klub, míg a bronzérmet egy szombat esti film, a Rossz anyák karácsonya című vígjáték vitte el.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való