KERESÉS search-close

Hóviharban, meleg nyárban RTL Klub

szerző:
2019.01.11. 12:37

Az RTL Klub 2018*-ban is Magyarország legnézettebb TV csatornája, miután az átlagos közönségaránya főműsoridőben 14,3%, egész nap pedig 10,2% volt a kiemelt célcsoporton. Egyértelmű fölényét mutatja az is, hogy 272 estén is győzedelmeskedni tudott konkurenseivel szemben.

Hóviharban, meleg nyárban RTL Klub

Az elmúlt év egyik legnagyobb sikere az X–Faktorhoz kötődik. A tehetségkutató showműsor kilencedik évada minden este megnyerte saját idősávját és minden héten a legnézettebb műsor lett a kereskedelmileg legfontosabb célcsoporton. A több szabálymódosításon is átesett showműsor a teljes lakosság köréből átlagosan több mint 1 millió 87 ezer embert szögezett a képernyő elé, és 30,8%-ot (SHR) hozott a csatornának a 18-49-es célcsoporton. Az utolsó válogató epizód, amely október 27-én került adásba az év legnézettebb műsora lett a kiemelt célcsoporton.

 

A szombat esték nemcsak az X–Faktor alatt voltak sikeresek: tavasszal A mi kis falunk című sorozatot átlagosan több, mint 1 millió 88 ezer néző követte figyelemmel a teljes lakosságból. A humorral teli sorozat második évada minden este megnyerte saját idősávját, és átlagosan 27,6%-ot (SHR) tudott felmutatni a kereskedelmileg legfontosabb célcsoporton. A rajongóknak nem kellett sokat várni a sorozat folytatására, hiszen ősszel öt rész került képernyőre a harmadik évadból. A mi kis falunk ősszel a teljes lakosság köréből átlagosan több, mint 1 millió 27 ezer nézőt mozgósított, és 29,5%-os közönségarányt ért el a kereskedelmileg legfontosabb célcsoporton, ezzel pedig - a tavaszhoz hasonlóan - szintén minden este megnyerte saját idősávját. A mi kis falunk továbbra is tartja kiemelkedően magas nézőszámát, és ezzel az elmúlt két év legnézettebb sorozata maradt.

 

Tavasszal a csatorna másik siker sorozata A Tanár volt. Az iskolai élet buktatóit bemutató műsort szombat esténként átlagosan, közel 642 ezren kísérték figyelemmel a teljes lakosságból. A sorozat 19,9%-ot (SHR) hozott a 18-49-es célcsoporton és mindig sikerült diadalmaskodnia a saját idősávjában.

               

Az elmúlt évben az RTL Klub sikere hétköznap esténként is megmutatkozott. Tavasszal A Konyhafőnök jelentkezett, amely a teljes lakosság köréből átlagosan több, mint 640 ezer nézőt kötött a képernyő elé, és 17,8%-ot (SHR) produkált a kiemelt célcsoporton. A műsor ősszel is folytatódott, ekkor már a sztárok mutathatták meg a főzési tudásukat. A megújított A Konyhafőnök VIP című műsort átlagosan több, mint 848 ezer ember követte figyelemmel a teljes lakosságból, és 20,8%-ot (SHR) tudott felmutatni a kereskedelmileg legfontosabb célcsoporton.

 

Az őszi struktúrában a hétköznap estéket a Nyerő Páros indította. A műsor második évada minden este győzedelmeskedni tudott a saját idősávjában és 23,5%-os közönségarányt ért el a 18-49-es célcsoporton. A sztárpárok vetélkedőjét a teljes lakosság köréből átlagosan több, mint 708 ezren kísérték figyelemmel. Ősszel a Nyerő Páros mellett visszatért a képernyőre a Survivor.  A túlélők viadala 17,7%-ot (SHR) hozott a csatornának a kiemelt célcsoporton és minden este megnyerte a saját idősávját. Az embert próbáló feladatokkal teletűzdelt műsor átlagosan, közel 680 ezer ember szegezett a képernyő elé a teljes lakosságból.

 

2019 első hete is tartogatott sikereket az RTL Klub számára. Január első napján indult, és az év első pár hónapjában minden hétköznap este látható lesz, a Híradó után, a csatorna saját gyártású sorozata: a Drága örökösök. A premier részt (január 1-jén) a teljes lakosság köréből több, mint 1 millió 175 ezren követték figyelemmel, illetve 24,7%-os közönségarányt tudott felmutatni a kereskedelmileg legfontosabb célcsoporton, amivel az első hét legnézettebb műsora lett. A sorozat az elmúlt héten minden este 1 millió fölötti nézőszámot ért el a teljes lakosságból, és átlagosan 24,1%-os közönségarányt ért el a 18-49-es célcsoporton.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is. Időszak: 2018. december 31. – 2019. január 06.

* 2018-as nézettségi adatok az élő, a napon belüli és a 7 napon belüli visszanézések adatait is tartalmazzák (Konszolidált adatok).

Hírek

Újra Columbo a nyerő

A 9. héten a kereskedelmileg kiemelet célcsoporton a Sorozat+ 1,1%-os közönségarányt ért el. A csatorna aranyérmese a csütörtök esti Columbo lett, amit sorban a vasárnap esti New York-i helyszínelők követett. A bronzérmet ezúttal Dr. Csont szerezte meg.

Több, mint 15 millió videó indítást generáltak a felhasználók 2019 februárjában!

2019 februárjában 194%-al több videó indítás történt a platformon, mint 2018 azonos időszakában.

Éjjel-nappal RTLII

Az RTLII 3,0%-os SHR-t ért el a 9. héten. Az RTLII-n immár második hete fut az RTL saját gyártású sorozata, az Éjjel-nappal Budapest, mely rögtön a csatorna élére ugrott. A legnagyobb nézettséget a sorozat csütörtök esti epizódja szerezte meg, és egyúttal bekerült az előző hét 20 legnézettebb műsora közé, a nem ismétlődő toplistában. Az ezüstérmet a hétfőn este 20 óra 25 perckor sugárzott Showder Klub, míg a bronzérmet a csütörtökön 18 óra 20 perckor leadott A gyanú árnyékában című magyar dokureality-sorozat vitte el.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való