KERESÉS search-close

Ha nem foci, akkor RTL Klub

szerző:
2018.06.27. 12:23

A 25. héten igazi nagyüzem volt a labdarúgó világbajnokságon, ez alapvetően befolyásolta a televíziós nézettségi piac versenyét is. A közszolgálati sportcsatorna kivételével valamennyi egyéb adó megsínylette a focimeccs-dömpinget, ám közülük az RTL Klub továbbra is ki tudott emelkedni és jelentős különbséggel előzte meg valamennyi egyéb konkurensét a hét valamennyi estéjén. A csatorna heti közönségaránya a kiemelt célcsoporton főműsoridőben 9,9% volt.

Ha nem foci, akkor RTL Klub

Az RTL Klub legnézettebb műsora a hétköznap esténként jelentkező Fókusz szerdai része volt, amely 20,1%-os közönségarányt ért el a 18-49-es célcsoporton.

A hétköznap esték tekintetében a napi sorozatok saját idősávjukban nagy különbséggel előzték meg a csatorna legnagyobb konkurensének műsorait. A Barátok közt legnézettebb része 13,8%-ot (SHR%) tudott felmutatni péntek este a kereskedelmileg legfontosabb célcsoporton, míg az őt követő Éjjel-nappal Budapest ugyanaznap este 11,5%-ot ért el az előbb említett célcsoporton.

A nyári struktúra továbbra is sikeresnek bizonyul, hiszen az új részekkel jelentkező Keresem a családom szerda este 11,1%-ot, míg a pénteki Halálos fegyver 10,1%-ot tudott felmutatni a kiemelt célcsoporton. A kedd és csütörtök este vetített Válótársak ismétlése is szép számban vonzotta a nézőket, hiszen a 18-49-es célcsoporton 10,1%, illetve 9,4% share-t hozott a csatornának. Végül a sort a hétfőn dupla premier résszel jelentkező Dr. Csont zárja, mely a kereskedelmileg legfontosabb célcsoporton 8,1%-os és 11,8%-os közönségarányt ért el.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is. Időszak: 2018. június 18. – június 24.

Hírek

Columbo az élen

A negyedik héten a kereskedelmileg kiemelt célcsoporton a Sorozat+ 0,8%-os közönségarányt ért el. A csatorna aranyérmese a csütörtök esti Columbo lett, ezt a kedd esti New York-i helyszínelők követte. A harmadik helyen ezúttal a szombat esti Döglött akták végzett.

Erős hétvége a kábeleken

A Film+ 4. heti közönségaránya 4,0% volt a 18-49-es célcsoporton. A csatorna legnézettebb műsora a vasárnap este vetített Lopott idő című akciófilm volt. A második helyen szintén egy vasárnapi műsor, mégpedig a kora esti Jupiter felemelkedése című ausztrál-amerikai sci-fi áll. A bronzérmet a Féktelen harag című amerikai akciófilm szerezte meg, mely csütörtökön este volt látható a csatornán.

Az RTL Klub sikere örök

Az elmúlt héten az RTL Klub hat estén is győzedelmeskedni tudott a konkurenseivel szemben a kiemelt célcsoporton, ezzel tovább folytatva idei remek teljesítményét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való