KERESÉS search-close

Ha nem foci, akkor RTL Klub

szerző:
2018.06.27. 12:23

A 25. héten igazi nagyüzem volt a labdarúgó világbajnokságon, ez alapvetően befolyásolta a televíziós nézettségi piac versenyét is. A közszolgálati sportcsatorna kivételével valamennyi egyéb adó megsínylette a focimeccs-dömpinget, ám közülük az RTL Klub továbbra is ki tudott emelkedni és jelentős különbséggel előzte meg valamennyi egyéb konkurensét a hét valamennyi estéjén. A csatorna heti közönségaránya a kiemelt célcsoporton főműsoridőben 9,9% volt.

Ha nem foci, akkor RTL Klub

Az RTL Klub legnézettebb műsora a hétköznap esténként jelentkező Fókusz szerdai része volt, amely 20,1%-os közönségarányt ért el a 18-49-es célcsoporton.

A hétköznap esték tekintetében a napi sorozatok saját idősávjukban nagy különbséggel előzték meg a csatorna legnagyobb konkurensének műsorait. A Barátok közt legnézettebb része 13,8%-ot (SHR%) tudott felmutatni péntek este a kereskedelmileg legfontosabb célcsoporton, míg az őt követő Éjjel-nappal Budapest ugyanaznap este 11,5%-ot ért el az előbb említett célcsoporton.

A nyári struktúra továbbra is sikeresnek bizonyul, hiszen az új részekkel jelentkező Keresem a családom szerda este 11,1%-ot, míg a pénteki Halálos fegyver 10,1%-ot tudott felmutatni a kiemelt célcsoporton. A kedd és csütörtök este vetített Válótársak ismétlése is szép számban vonzotta a nézőket, hiszen a 18-49-es célcsoporton 10,1%, illetve 9,4% share-t hozott a csatornának. Végül a sort a hétfőn dupla premier résszel jelentkező Dr. Csont zárja, mely a kereskedelmileg legfontosabb célcsoporton 8,1%-os és 11,8%-os közönségarányt ért el.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is. Időszak: 2018. június 18. – június 24.

Hírek

Csont nélkül nyert Bones

A 13. héten a kereskedelmileg kiemelt célcsoporton a Sorozat+ 1,0%-os közönségarányt ért el. A csatorna első helyezettje ezúttal a vasárnap késő esti Dr. Csont lett, második helyen a csütörtök esti Columbo végzett, míg a bronzérmet a kedd esti New York-i helyszínelők vitte el.

Pajkaszeg lakói online is aratnak!

Óriási sikerrel tért vissza A mi kis falunk 3. évada az RTLMost!-ra!

Továbbra is szárnyal az Éjjel-nappal Budapest

A 13. héten az RTLII 3,3%-os SHR-t ért el. A dobogó legfelső fokára ezúttal is a csatorna saját gyártású sorozata, az Éjjel-nappal Budapest került. A műsor másfél hónapja (február 18-án) került át az RTLII-re és azóta is töretlen a sikere, hiszen minden héten ez volt a csatorna legnézettebb műsorszáma. Az Éjjel-nappal Budapest az elmúlt hat hét alatt átlagosan 6,9%-os SHR-t ért el a 18-49-es célcsoporton* és átlagosan több, mint 220 ezer fő követte figyelemmel a teljes lakosság köréből. A kereskedelmileg kiemelt célcsoporton a legnagyobb közönségarányt a február 28-án és március 8-án vetített epizódok érték el (mindkét rész SHR-je: 9,2% volt). A teljes lakosság köréből a február 25-i adás érte el a legnagyobb nézettséget: ennek az epizódnak az átlagos nézőszáma az említett célcsoporton több, mint 289 ezer fő volt. Az előző héten az ezüstérmet a Showder Klub, míg a bronzérmet egy szombat esti film, a Rossz anyák karácsonya című vígjáték vitte el.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való