KERESÉS search-close

Ha nem foci, akkor RTL Klub

szerző:
2018.06.27. 12:23

A 25. héten igazi nagyüzem volt a labdarúgó világbajnokságon, ez alapvetően befolyásolta a televíziós nézettségi piac versenyét is. A közszolgálati sportcsatorna kivételével valamennyi egyéb adó megsínylette a focimeccs-dömpinget, ám közülük az RTL Klub továbbra is ki tudott emelkedni és jelentős különbséggel előzte meg valamennyi egyéb konkurensét a hét valamennyi estéjén. A csatorna heti közönségaránya a kiemelt célcsoporton főműsoridőben 9,9% volt.

Ha nem foci, akkor RTL Klub

Az RTL Klub legnézettebb műsora a hétköznap esténként jelentkező Fókusz szerdai része volt, amely 20,1%-os közönségarányt ért el a 18-49-es célcsoporton.

A hétköznap esték tekintetében a napi sorozatok saját idősávjukban nagy különbséggel előzték meg a csatorna legnagyobb konkurensének műsorait. A Barátok közt legnézettebb része 13,8%-ot (SHR%) tudott felmutatni péntek este a kereskedelmileg legfontosabb célcsoporton, míg az őt követő Éjjel-nappal Budapest ugyanaznap este 11,5%-ot ért el az előbb említett célcsoporton.

A nyári struktúra továbbra is sikeresnek bizonyul, hiszen az új részekkel jelentkező Keresem a családom szerda este 11,1%-ot, míg a pénteki Halálos fegyver 10,1%-ot tudott felmutatni a kiemelt célcsoporton. A kedd és csütörtök este vetített Válótársak ismétlése is szép számban vonzotta a nézőket, hiszen a 18-49-es célcsoporton 10,1%, illetve 9,4% share-t hozott a csatornának. Végül a sort a hétfőn dupla premier résszel jelentkező Dr. Csont zárja, mely a kereskedelmileg legfontosabb célcsoporton 8,1%-os és 11,8%-os közönségarányt ért el.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is. Időszak: 2018. június 18. – június 24.

Hírek

Nyomozók a nézettségi lista élén

A 27. héten teljes napon, a kereskedelmileg kiemelt célcsoporton belül a Sorozat+ teljesített a legjobban 0,9%-kal. A csatorna legnézettebb műsora a hétfő esti CSI lett 2,5%-os SHR-rel. Második helyen a csütörtöki Columbo végzett 3,0%-os közönségaránnyal, a Bronzérmet 2,9%-os közönségaránnyal a csütörtök esti Gyilkos elmék zsebelte be.

Kalandokban gazdag hét

A Film+ 27. heti közönségaránya 3,9% volt a 18–49-es célcsoporton. A csatorna legnézettebb filmje az U.N.C.L.E. embere lett: az akciófilm csütörtök este 8,2%-os közönségarányt zsebelt be. Második helyen a szerda este vetített Bölcsőd lesz a koporsód végzett 6,1%-os SHR-rel, míg a dobogó harmadik fokára ezúttal A hobbit – az öt sereg csatája című film került 5,6%-os közönségaránnyal. 

Szuper szerda az RTL Klubon

A 27. héten folytatódott a labdarúgó világbajnokság, amely nagyban befolyásolta a televíziós nézettségi piac versenyét. A közszolgálati sportcsatorna által közvetített focimeccsek sorával a többi csatorna továbbra sem tudta felvenni a versenyt, ám az RTL Klubnak mégis sikerült kiemelkednie és meg tudta előzni valamennyi egyéb konkurensét a hét minden estéjén. A csatorna heti átlagos közönségaránya a kiemelt célcsoporton, főműsoridőben 10,5% volt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!